Oletko tyypin1 diabeetikko, jolle hyvän hoitotasapainon saavuttaminen on tärkeää?

Jatka lukemista. Sokeriseuranta-palvelut ovat sinua varten.

Palveluilla on tyytyväisyystakuu, kun käytät palveluiden yhteydessä Sokeriseuranta-verkkopäiväkirjaa: Jos et ole mistä tahansa syystä tyytyväinen saamaasi palveluun, saat rahasi takaisin. Lompakkosi näkövinkkelistä Sokeriseuranta-palveluiden tilaaminen on siis täysin riskitöntä. Laitat peliin ainoastaan oman aikasi.

Ilmaiset maistiaiset

blogi:

Sokerivammaisen opas

Siirry blogiin

pikaopas:

25 vinkkiä verensokerin hallintaan

 • 76 sivua
 • 25 tosielämän tilanne-esimerkkiä
 • 25 havainnollista kaaviokuvaa
 • Takuuvarmaa ajatusten ravistelua
 • Neuvoja, joita diabeteshoitajasi ei edes unissaan rohkenisi kertoa

Lataa opas tästä

Palvelut insuliinihoitoisille diabeetikoille

Sokeriseuranta Personal Trainer™

Yksilövalmennusta verensokerin hallintaan ja diabeteksen omahoidon opetteluun

Tarkasteletpa ketä tahansa oman alansa huippua - urheilija, muotiguru tai vaikkapa ravintolayrittäjä - löytyy hänen taustaltaan tukihenkilöitä, neuvonantajia ja esikuvia. Tuskin kukaan meistä pärjää missään asiassa kokonaan yksin, ja mitä enemmän menestys luo paineita, sitä tärkeämpiä nämä tukiverkot ovat.

Mutta miksi tavallinenkaan tallaaja olisi tässä suhteessa yhtään vähäpätöisempi? Menestys millään erityisellä alalla ei ole esivaatimus hyvän hoitotasapainon tavoittelemiselle.

Ihmisen keskittymiskapasiteetti on tunnetusti rajallinen. Kaiken lisäksi diabeetikot ovat jokseenkin paskassa jamassa: Jos seuraat verensokeriasi tarkasti, keskittymisesi herpaantuu. Jos et seuraa verensokeriasi tarkasti ja se ei pysy oikeissa lukemissa, keskittymisesi herpaantuu.

Hyvä uutinen on se, että tässäkin karikossa oppii kyllä luovimaan ennen pitkää. Yksi vaihtoehto on opetella kaikki itse kantapään kautta. Toinen on käyttää ulkopuolista apua.

Tähän tarpeeseen vastaa Sokeriseuranta Personal Trainer. Se on kokemusasiantuntijapalvelu, jonka tilaamalla saat valmennusta toiselta ykköstyypin diabeetikolta.

Mitä Sokeriseuranta Personal Trainer sisältää?

Yksi valmennuskerta sisältää tunnin vapaamuotoista opastusta esimerkiksi puhelimitse tai netin välityksellä. Käytetty aika voidaan jakaa aktiiviseen keskusteluun ja hoitomerkintöjesi tarkasteluun aina tarpeen mukaan. Saat joka kerran jälkeen sähköpostiisi lyhyen yhteenvedon.

Valmennuskerrat ja aikojen varaaminen toimivat samaan tapaan kuin esimerkiksi kuntosaliohjaajan ja hierojan tunnit. Saat siis päättää itse, kuinka usein kutsut personal trainerin avuksesi. Voit valita joka valmennuskerralle uuden aiheen tai tehdä pitkän ajan suunnitelman, jota lähdemme toteuttamaan askel kerrallaan.

Muutama esimerkki Sokeriseuranta Personal Trainerin käyttökohteista:

 • Opastus verensokerin hallinnassa ja sopivien omahoidon rutiinien etsimisessä
 • Motivointi ja henkinen tuki
 • Sopivan perusinsuliinimäärän tai basaaliprofiilin määrittäminen
 • Selittämättömien verensokerin nousujen ja laskujen selvittäminen
 • Aterioiden jälkeisen hyperglykemian taltuttaminen
 • Verensokerin hallinnan opettelu liikuntaa harrastaessa
 • Verensokerimittausrutiinien luominen
 • Mieltäsi askarruttavan diabetesasian selittäminen ja havainnollistaminen
 • Nightscoutin asennus ja käyttötuki
 • xDripin asennus ja käyttötuki
 • Muu diabetesteknologiaan, laitteisiin ja ohjelmistoihin liittyvä konsultaatio


Sokeriseuranta Personal Trainer on saatavana yhden, viiden tai kymmenen tunnin paketteina:

Perushinta

1 x 60 min.

Sokeriseuranta Personal Trainer

Yksi valmennustunti

87 €

Siirry tilaamaan
Tällä paketilla säästät 45 €

5 x 60 min.

Sokeriseuranta Personal Trainer

Viiden valmennustunnin paketti.

390 €

Siirry tilaamaan
Tällä paketilla säästät 220 €

10 x 60 min.

Sokeriseuranta Personal Trainer

Kymmenen valmennustunnin paketti.

650 €

Siirry tilaamaan
Hinnat sisältävät alv:n 24 %

Palvelut yrityksille ja yhteisöille

Puheenvuoro

Puheenvuoro tyypin 1 diabeteksen omahoidosta

Tulen puhumaan erilaisiin tilaisuuksiin: seminaarit, koulutukset, messut, kokoukset, virkistystapahtumat ja muutkin ajateltavissa olevat tilaisuudet.

Aihepiirejäni ovat ykköstyypin diabetes ja sen omahoito nimenomaan diabeetikon näkökulmasta.

Puheenvuoroni kestoa ja rakennetta en ole tarkoituksella rajannut tarkkaan. Veloitan yhtä paljon puolesta tunnista kuin puolesta päivästäkin.

Puheeni ei myöskään tarvitse olla monologi, vaan se voidaan toteuttaa myös työpajatyyppisesti, jolloin kaikki osallistujat voivat olla äänessä. Puheenvuoro voidaan siis räätälöidä tarpeisiinne sopivaksi.

Puheenvuoro pähkinänkuoressa

 • Kesto 30 minuuttia - 4 tuntia.
 • Aihepiireinä ykköstyypin diabeteksen omahoito ja siihen liittyvät asiat tavalla tai toisella; ei tarkkaa rajausta.
 • Tyytyväisyystakuu: Jos osallistujat pitävät puheenvuoroani hyödyttömänä, en veloita mitään.

Sijainti max. 100 km Tampereelta: 970 €

Sijainti max. 400 km Tampereelta: 1370 €

Sijainti muualla Suomessa: 1770 €

Tilaa sähköpostitse Voit tilata myös soittamalla: 040 538 5441
Hintoihin lisätään alv 24 % ja ne sisältävät matka- ja majoituskulut.

Kirjoitukset

Diabetesaiheiset lehtijutut ja muut artikkelit

Kirjoitan tilauksesta diabetesaiheisia lehtijuttuja ja muita vastaavia artikkeleita. Erityisosaamistani ovat diabetesteknologiaan liittyvät kirjoitukset ja henkilöhaastattelut.

Kirjoituksiani ovat julkaisseet esimerkiksi Diabetes-lehti, tietotekniikkalehti Skrolli ja Tampereen diabetesyhdistyksen jäsenlehti TrenDi.

Hinnoittelusta

Jutun hinta riippuu sen pituudesta ja tarvittavista julkaisuoikeuksista (Kertajulkaisu? Painettu media? Netin näköispainos? Muut sähköiset mediat?).

Tyypillisestä aikakauslehtijutusta, jonka pituus on 2000 - 10000 merkkiä, veloitan 200 - 600 euroa.

Tilaa sähköpostitse Voit tilata myös soittamalla: 040 538 5441
Hintoihin lisätään tarvittaessa alv 24 %.

Kysymyksiä ja vastauksia

Kenelle Sokeriseuranta-palvelut sopivat?

Ykköstyypin diabeetikoille ja muille insuliinihoitoisille diabeetikoille tyypistä riippumatta. Perusasiat omahoidosta ja hoitovälineistä on hyvä olla hallussa.

Sokeriseuranta-palvelut on tarkoitettu sellaisille diabeetikoille, jotka eivät ole yrityksistään huolimatta saaneet hoitotasapainoaan kuntoon. Ne sopivat hyvin esimerkiksi aktiivisesti urheileville, epäsäännöllistä elämää viettäville tai muille sellaisille diabeetikoille, joiden elämä poikkeaa suuresti valtavirrasta, ja jonka vuoksi yleiset diabeteksen hoito-ohjeet eivät heillä toimi riittävän hyvin.

Kenelle Sokeriseuranta-palvelut eivät sovi?

Heti diagnoosin jälkeen ei vielä kannata tilata Sokeriseuranta-valmennuksia. Silloin pää on vielä pyörällä uudesta elämänrytmistä. Ennen kuin saat Sokeriseuranta-palveluista täyden hyödyn, sinulla täytyy olla jonkinlainen tuntuma diabeteksen hoidosta. Kun tilanne on hieman rauhoittunut ja päässä alkaa olla tilaa uusille ajtuksille, on sopiva aika harkita Sokeriseuranta-palveluita.

Epäilen, että Sokeriseuranta-palveluiden käyttö parantaisi hoitotasapainoani. Mitä tehdään, jos hobikseni ei muutu mihinkään?

Sokeriseuranta-palveluilla on täysi laatutakuu, kun käytät niiden yhteydessä Sokeriseuranta-verkopalvelua. Jos et ole tyytyväinen saamaasi palveluun, saat rahasi takaisin. Taloudellinen riskisi on siis pyöreä nolla. Laitat peliin ainoastaan oman aikasi.

Minä päivinä ja kellonaikoina palvelut ovat käytettävissä?

Ajanvarausta tarvitaan lähinnä puheiluissa tai jos on tarvetta viestitellä aktiivisesti vaikkapa jonkin pikaviestinsovelluksen kautta. Ajat sovimme palveluiden yhteydessä erikseen esimerkiksi sähköpostit. Sinänsä ne voivat ajoittua arkeen, viikonloppuun, pyhäpäivään, aamuun, päivään tai iltaan ihan sen mukaan, miten sinun ja minun kalentereissa on tilaa. Aivan yömyöhään tai kukonlaulun aikaan en aikoja varaa, mutta muutoin aikani ovat melko joustavia. Jos kiireisen päivän jälkeen ehdit istua alas vasta puoli kymmenen aikaan illalla, se on vielä täysin mahdollinen aika juttutuokiolle.

Onko minun pakko käyttää verensokerin seuraamiseen Sokeriseuranta-verkkopalvelua?

Ei; voimme sopia juuri sinulle parhaiten sopivan tavan seurata verensokeriasi ja muita omahoidon kannalta tärkeitä tietoja. Pääasia että saat tietosi jaettua kätevästi myös minulle. Sokeriseuranta-verkkopalvelun käyttö on kuitenkin suositeltavaa, koska silloin saat palveluille tyytyväisyystakuun: jos et ole mistä tahansa syystä tyytyväinen saamaasi palveluun, saat rahasi takaisin.

Entä jos en halua parempaa hoitotasapainoa? Olen tyytyväinen tilanteeseen jo nyt.

Sinulla on tietysti oikeus pyrkiä juuri sellaiseen hoitotasapainoon kuin itse haluat. Muista kuitenkin, että elimistösi on tavattoman tarkka verensokerista, eikä se siedä korkeaa verensokeria. Et ehkä huomaa sitä olossasi nyt, mutta vuosien kuluessa elimistön sokeroituminen voi tehdä tuhojaan. Hyvä hoitotasapaino ei oikeilla menetelmillä ole ylivoimainen saavuttaa eikä oikein toteutettuna kuormita diabeetikkoa yhtään sen enempää kuin huonompikaan hoitotasapaino. Ei siis kannata jäädä ottaa tarpeetonta lisäriskiä lisäsairauksista vaan pyrkiä mahdollisiman hyvään hoitotasapainoon.

Kuka Sokeriseuranta-valmennuksia tekee?

Mika Haulo, ykköstyypin diabeetikko vuodesta 1999 lähtien. Yrittäjä, bloggaaja, vapaa kirjoittaja ja innokas pyöräilyn harrastaja. Kirjoittaa Sokerivammaisen opas -blogia ja on yksi Diabetesseura Plasman perustajista.

Miten ostan Sokeriseuranta-palveluita?

Valitse haluamasi palvelu tai palvelupaketti tältä sivulta ja klikkaa siirry maksamaan -painiketta. Täytä yhteystietosi lomakkeeseen (jos olet kirjautuneena Sokeriseuranta-verkkopalveluun, osa kentistä voi olla jo valmiiksi täytettyinä) ja vahvista tilaus painamalla tilauspainiketta.

Tämän jälkeen olen sinuun yhteydessä parin arkipäivän sisällä, jolloin sovimme tarvittavat soittoajat jne. erikseen.

Lopuksi lähetän sinulle laskun (saat sen halutessasi myös pdf-muodossa sähköpostiin) viimeistään sen jälkeen, kun varaamasi palvelu on käyty läpi.

En ole varma, minkä tarjolla olevista palveluista ostaisin. Miten kannattaa edetä?

Voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen mika@sokeriseuranta.fi täysin sitoumuksetta ennen palveluiden tilaamista. Kun kerrot minkälaista apua olet vailla, osaan opastaa sinua tarkemmin.

Onko Sokeriseuranta-palveluiden tekijä lääkäri tai diabeteshoitaja?

Sokeriseuranta-palveluita ei tee lääkäri tai muukaan lääketieteen ammattilainen. Kyse on kokemusasiantuntijapalvelusta. Sokeriseuranta-palveluiden tarkoitus ei ole korvata lääkäriä tai diabeteshoitajaa, vaan tarjota lisäapua diabeteksen omahoitoon.

Miten hyödyn Sokeriseuranta-palveluista?

Sokeriseuranta-palveluiden kautta opit erilaisia keinoja verensokerisi seuraamiseen, tulkintaan ja hallintaan. Et saa täsmäneuvoja, vaan opettelet toimimaan “livenä” verensokerisi kanssa. Lopputuloksena opit päättelemään ja ennakoimaan verensokerisi liikkeitä entistä paremmin.

Miksi en vain käyttäisi nykyisen diabeteshoitajani tai lääkärin apua?

Tarvitset joka tapauksessa diabeteshoitajaa ja lääkäriä, koska Sokeriseuranta-palveluiden tarkoitus ei ole korvata heitä. Mutta jos nykyinen hoitajasi ei itse ole diabeetikko, hän ei välttämättä todella tunne, miltä diabeteksen hoito käytännössä tuntuu - puhdas faktatieto ei auta ymmärtämään ihan jokaista tämän taudin koukeroa. Lisäksi olet terveydenhuollon ammattilaisten jutulla todennäköisesti korkeintaan muutaman tunnin vuodessa. Jos tarvitset vastaanottoaikojen välillä tukea, ovat Sokeriseuranta-palvelut varteenotettava vaihtoehto.

Miten saan lisätietoja Sokeriseuranta-palveluista?

Soita Mika Haulolle numeroon 040 538 5441 tai lähetä sähköpostia: mika@sokeriseuranta.fi.