Riihimäki - Hyvinkää - Röykkä - Otalampi - Helsinki (via Reitti2000)

MTB Pituus 118 km; nousua 1080 m; paikkakunnat: Espoo, Hausjärvi, Helsinki, Hyvinkää, Kauniainen, Kirkkonummi, Loppi, Nurmijärvi, Riihimäki, Tuusula, Vantaa, Vihti
Tämän reitin lähellä on rajoitettuja alueita, joissa pyöräily voi olla kiellettyä. Tarkemmat tiedot

Info

Tyyppi
MTB
Paikkakunta
Espoo, Hausjärvi, Helsinki, Hyvinkää, Kauniainen, Kirkkonummi, Loppi, Nurmijärvi, Riihimäki, Tuusula, Vantaa, Vihti
Pituus
118 km
Nousua
1080 m
Käyttäjältä
Jani Sinimaa
Lisätty
Course Updated At

Kuvaus

Riihimäki - Hyvinkää - Röykkä - Otalampi via Reitti2000 - Helsinki

Reitti lähtee Riihimäeltä Erkylän kautta Hyvinkäälle. Tuossa välissä kulkee useampiakin polku vaihtoehtoja. Hyvinkäältä sairaalan kupeesta vantaanjokivarren polkua seuraillen kohti Seitsemänveljeksen reittiä. Tässä kohdassa polku on keskitasoista ajaa sisältäen hieman juurakkoa ja kivikkoa. Seitsemälle veljekselle noustaan ylös jyrkkään mäkeen heti moottoritien ylityksen jälkeen. Seitsemän veljestä kaartaa Rajamäen suuntaan Herusten jälkeen, mutta jälki jatkuu kohti Sääksjärven uimarantaa välillä nopeina neulaspolkuina ja toisinaan hiekkapintaisina ulkoilureitteinä. Reittivaihtoehtoja tässä välissä on kymmenittäin.

Sääksjärvellä voi kesäisin syödä ja juoda kahvit uimarannan kahviossa. Uimarannalta noustaan hetkeksi ylös mäkeen kiertäen leirintäalue ja pari mökkiä, mutta jo ennen Haukilampea kannattaa pudottautua takaisin rantaan. Tästä Röykkään asti reitti on melko hyvää ja nopeaa ajaa. Ei ihan neulaspolkua, mutta juurakkoa ja kivikkoa on vain paikkapaikoin.

Röykästä otetaan suunta kohti Nuuksion pohjoista porttia. Tässä on kahdenkymmenen kilometrin maantie osuus, josta noin puolet on hiekkatietä ja puolet pikitietä.

Saavuttaessa Nuuksion pohjoiselle portille (Salmen ulkoilualue) on matkaa takana puolet ( noin 60km). Salmessa voi tehdä vesitäydennyksen ja juoda vaikka kahvit, mikäli kahvio sattuu olemaan auki. Tässä kohdassa on hyvä arvioida omaa jaksamista. Mikäli olo on sellainen, että suurimmat ruudit on jo poltettu, niin en suosittelisi lähtemään Reitti2000 eteläosuudelle. Siellä on vastassa huikeita ala ja ylämäkiä. Vaihtoehtoja on ajaa Reitti2000 pohjoisen osuuden kautta Luukin suuntaan tai tietä pitkin Luukkiin, josta voi palata reitille.

Jos päätyy ajamaan tämän jäljen mukaan, niin seuraava levähdyspaikka on Pirttimäki. Sieltä löytyy vesitäydennyspiste, katettu grillipaikka, sekä kahvio. Tässä vaiheessa matkaa on takana 85km. Pirttimäen jälkeen tulee reitin patikkoisin osuus. Jos pateikko ajo ei kiinnosta, niin Kunnarlan kautta tietä pitkin pääsee kiertämään pahimmat osuudet (huom pateikko on kuitenkin täysin ajettavaa, eikä mitään tunkattavaa patikkkoa).

Saavut Serenaan, kun matkaa on takana 95km. Serenan jälkeen on edessä vielä Petikonhuipun ylä-alamäki osuus, jonka jälkeen mäkiosuudet helpottavat. Edessä on vajaa kymmenen kilometriä maantieosuutta, jonka jälkeen Reitti2000 johdattelee sinut Keskuspuiston ulkoilureittien läpi kohti Helsingin keskustaa.

Helsingistä on kätevä palata vaikka junalla takaisin.

Muuta huomioitavaa: Tämä jälki kulkee läpi Etelä-Suomen upeiden ja monipuolisten maisemien. Kahvioiden aukiolojen varaan ei kannata laskea. Näin pitkällä reitillä pitää olla evästä ja juotavaa ihan kunnolla mukana (leipää, makkaraa, proteiinipatukkaa, geeliä yms.). Mikäli päätyy lähtemään vain pienillä eväillä matkaan, niin tämän jäljen mukaisesti voi käydä Petikon mäkkärillä syömässä. Jos mäkkärin jälkeen on ruuti loppu, niin Louhelan juna-asemalle voi lopettaa ajon. Tästä on jäljellä vielä kahdenkymmenen kilometrin loppurutistus läpi keskuspuiston. Koko reitin voi ajaa myös pimeällä lamppulenkkinä. Reitti on todellisuudessa noin 10km pidempi, kuin tässä jäljessä on ilmoitettu. Tämä johtuu gps jäljen mittaus tiheydestä. Ajoaika leppoisaan tahtiin on noin 8 tuntia + tauot oman maun mukaan.

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan